Correct Answer - Option 1 : 3 days

**Given:**

Time taken by 12 men to do a task = 16 days

Time taken by 32 women to do the same task = 12 days

**Formulas used:**

Total work = (No of persons) × Time

**Calculation:**

12 men × 16 days = 32 women × 12 days

⇒ 1 Man = 2 Women

Total work in terms of men = 12 × 16 = 192 units

Work done by (8 men + 8 women) in 12 days = (8 men + 4 men) × 12 = 12 × 12 = 144 units

Remaining work after which women left = 192 units - 144 units = 48 units

Now, 8 more men joined, total men will be (8 + 8) = 16

**∴ No of days taken by 16 men to complete the remaining task = 48 units/16 **

**⇒ 3 days **