Correct Answer - Option 2 : 4%

**Given:**

Selling price of article A = Rs. 1888

Profit on article A = 18%

Selling price of article B = Rs. 1440

Loss on article B = 10%

**Formula used:**

Profit% or Loss% = {(Profit or Loss)/Cost Price} × 100

**Calculation:**

Cost price of article A is

118% = 1888

⇒ 100% = 1888 × (100/118)

⇒ 100% = Rs. 1600

Cost price of article B is

90% = 1440

⇒ 100% = 1440 × (100/90)

⇒ 100% = Rs. 1600

Total cost price = 1600 + 1600 = Rs. 3200

Total selling price = 1888 + 1440 = Rs. 3328

Profit = 3328 - 3200 = Rs. 128

Profit% = (128/3200) × 100 = 4%

**∴ The overall profit is 4%.**