Correct Answer - Option 1 : Rs. 85400

**Given:**

Price of bike = Rs. 80000

Cost of 1 liter of petrol = Rs. 90

**Calculation:**

Cost of 5 liters petrol that is use in one month = 90 × 5 = Rs. 450

Cost of petrol in 1 year = Rs. 450 × 12 = Rs. 5400

Total amount paid by Arun in one year for bike and petrol = Rs.80000 + Rs. 5400 = Rs. 85400

**∴ Total amount paid by Arun in one year for bike and petrol is Rs. 85400**