Correct Answer - Option 2 : Rs. 8000

**Concept Used:**

Ratio of profit shares = Ratio of their investment

**Calculation:**

Total investment of A = 100000 × 12 = Rs.1200000

Total investment of B = 50000 × 8 = Rs.400000

Total investment of C = 150000 × 6 = Rs.900000

Ratio of their profit shares =

= 1200000 : 400000 : 900000

= 12 : 4 : 9

B's profit share = 4/25 × 50000 = Rs.8000

**∴ B's share in the profit is Rs. 8000.**