Correct Answer - Option 1 : 30

**Given:**

The average weight of 48 students in a class = 30 kg

The weight of 2 new students is 25 kg and 35 kg

**Formula Used:**

Average = Sum of observations/Number of observations

**Calculation:**

Sum of weights of 48 student = 48 × 30 = 1440 kg

Sum of weight of two new students = 25 + 35 = 60 kg

⇒ Total weight of the whole students = 1440 + 60 = 1500

So, the new average weight of the students = sum of the weight all students/ Total number of the students

⇒ 1500/50 = 30

∴ ** The ****new average weight of the students is 30.**