LIVE Course for free

Rated by 1 million+ students
Get app now
0 votes
28 views
in Aptitude by (54.3k points)
closed by
Twelve men can complete a work in 8 days. Three days after they started the work, 3 more men joined. In how many days will all of them together complete the remaining work?
1. 2
2. 4
3. 5
4. 6

1 Answer

0 votes
by (30.0k points)
selected by
 
Best answer
Correct Answer - Option 2 : 4

Given:

12 men take to complete work = 8 days

Calculation:

Total work done by 12 men = 12 × 8 = 96 unit

According to question

work done by 12 men in 3 days = 3 × 12 = 36 unit

Remaining work = 96 - 36 = 60 unit

3 more men added = 12 + 3 = 15 men  

Number of days to complete remaining work = 60/15 = 4 days  

 ∴ In 4 days will all of them together complete the remaining work.

Welcome to Sarthaks eConnect: A unique platform where students can interact with teachers/experts/students to get solutions to their queries. Students (upto class 10+2) preparing for All Government Exams, CBSE Board Exam, ICSE Board Exam, State Board Exam, JEE (Mains+Advance) and NEET can ask questions from any subject and get quick answers by subject teachers/ experts/mentors/students.

Categories

...