LIVE Course for free

Rated by 1 million+ students
Get app now
0 votes
10 views
in Aptitude by (54.3k points)
closed by

A can complete a work in 4 days and B can complete the same work in 6 days. B started the work and worked for one day, On the second day A joined B. Find the number of days to complete the whole work.


1. 2 days
2. 3 days
3. 8 days
4. 12 days
5. 16 days

1 Answer

0 votes
by (30.0k points)
selected by
 
Best answer
Correct Answer - Option 2 : 3 days

Given:

A can do the work in 4 days

B can do the work in 6 days

Concept used:

Total work = Efficiency × Time period

Calculation:

Taking the L.C.M of 4 & 6

L.C.M of 4 & 6 = 12

⇒ One day work of A = 12/4 = 3

⇒ One day work of B = 12/6 = 2

Work completed by B in one day = 2

⇒ Remaining work = 12 – 2 = 10

⇒ Time A and B take to complete the remaining work = 10/(3 + 2) = 10/5 = 2

⇒ Total number of days to complete the work = 1 + 2 = 3

∴ The number of days in which work is completed is 3 days.

Welcome to Sarthaks eConnect: A unique platform where students can interact with teachers/experts/students to get solutions to their queries. Students (upto class 10+2) preparing for All Government Exams, CBSE Board Exam, ICSE Board Exam, State Board Exam, JEE (Mains+Advance) and NEET can ask questions from any subject and get quick answers by subject teachers/ experts/mentors/students.

Categories

...