Correct Answer - Option 5 : 47

**Given:**

First 64 km distance is covered in 110 minutes

Remaining 77 km distance covered in 70 minutes

**Formula used:**

Average speed = Total distance/Total time

**Calculation:**

Total distance = 64 + 77 = 141 km

Total time = 110 + 70 = 180 minutes = 180/60 = 3 h

Average speed = 141/3 = 47 km/h

**∴ The average speed of bike is 47 km/h.**