Correct Answer - Option 1 : Rs. 100

**Given: **

A and B undertake a piece of work for Rs. 300

A can do it in 20 days

B can do it in 60 days

**Calculation:**

A’s efficiency = 60/20 = 3

B’s efficiency = 60/60 = 1

Combined Efficiency of A, B, and C = 60/10= 6

C’s efficiency = 6 – 3 -1 = 2

C contributed 1/3 of the total work done.

**∴ C should be paid 1/3 of the total amount = 300/3 = Rs. 100**