Correct Answer  Option 3 : Rs. 606
Given:
P can do work = 12 days
Q can do work = 16 days
P, Q, and R together work = 6 days
Concept used:
Total work = LCM
Divide the money according to the ratio of efficiency
Formula used:
Efficiency = Work/Time
Calculations:
Total work = LCM of 12, 16, 6 = 48
Person

Time

Total work

Efficiency

P

12 days

48

48/12 = 4

Q

16 days

48

48/16 = 3

P + Q + R

6 days

48

48/6 = 8

Then efficiency of R = 8 – 7 = 1
Efficiency of P ∶ Q ∶ R = 4 ∶ 3 ∶ 1
Share of R = (4848/8) × 1 = Rs. 606
∴ Share of R is Rs.606