Correct Answer - Option 4 : Rs. 600

**GIVEN:**

15% or Rs. 690 discount is offered on the marked price of a bicycle.

**CONCEPT:**

Basic concept of discount.

**FORMULA USED:**

Discount = MP – SP

**CALCULATION:**

Marked price of bicycle = 690/0.15 = Rs. 4600

Now, same percentage discount is offered on selling price of the bicycle.

So,

Selling price of bicycle = 4600/1.15 = Rs. 4000

∴ Discount amount = MP – SP = 4600 – 4000 = Rs. 600