LIVE Course for free

Rated by 1 million+ students
Get app now
0 votes
25 views
in Aptitude by (30.0k points)
closed by

X travelling at 60 km/h reaches his destination on time. He covered two-fifth of the total distance in one-fourth of the total time. What speed (in km/h) should he maintain in the remaining distance to reach destination on time?

A. 50

B. (2/8) of (3/4) of 256

C. 48

D. (1/3) of (6/7) of 175


1. A
2. B and C
3. A and D
4. B and D

1 Answer

0 votes
by (30.0k points)
selected by
 
Best answer
Correct Answer - Option 2 : B and C

Given:

Speed of X in the whole journey = 60 km/h

Calculation:

Let 4x be the total time of the journey

⇒ Total distance = 60 × 4x = 240x

In first case

Distance covered = (2/5) × 240x = 96x

Time taken = (1/4) × 4x = x

Speed in first case = 96x/x = 96 km/h

In second case

Distance covered = 240x – 96x = 144x

Time taken = 4x – x = 3x

Speed in second case = 144x/3x = 48 km/h

B. (2/8) of (3/4) of 256

⇒ (3/16) × 256

⇒ 48

B is correct

C. 48

C is correct

∴ B and C are correct.

Welcome to Sarthaks eConnect: A unique platform where students can interact with teachers/experts/students to get solutions to their queries. Students (upto class 10+2) preparing for All Government Exams, CBSE Board Exam, ICSE Board Exam, State Board Exam, JEE (Mains+Advance) and NEET can ask questions from any subject and get quick answers by subject teachers/ experts/mentors/students.

Categories

...