Correct Answer - Option 3 : Rs. 1000

**Given:**

40 meters of cloth, SP = Rs. 8200

Profit = Rs. 25 per metre of cloth

**Calculation:**

S.P. per metre = 8200/40 = Rs. 205

∴ C.P. per metre = RS. (205 - 25) = Rs. 180

∴ C.P. of 40 metre cloth

= Rs. (40 × 180) = Rs. 7200

∴ Gain = Rs. (8200 - 7200) = Rs. 1000

**∴ Gain is Rs 1000**